Načtení dat z excelu
|
03-06-2013, 10:58
Príspevok: #1
|
|||
|
|||
Načtení dat z excelu
Zdravím vás,
mám v excelu naměřená data je jich cca 15000 a potřeboval bych je načíst do proměnné, ale bez hodnot typu NaN( které jsou až na konci), případně jestli nemáte radu jak v proměnné ignorovat hodnoty NaN. Z některých dat pak něco počítám a z výpočtu a z proměnné potřebuji udělat graf a ty vektory pak nejsou stejně dlouhé takže proto potřebuji nebrat NaN. Díky za rady |
|||
03-06-2013, 19:04
Príspevok: #2
|
|||
|
|||
RE: Načtení dat z excelu
Skús dakam umiestniť vzorový súbor .xls, nech si to môžem pozrieť. Len tak na rýchlo ma napadá, že by som priamo v exceli nahradil NaN dajakým nezmyselným číslom napr. 99999. Načítal súbor a potom by som príslušné riadky už v matlabe povyhadzoval. Keďže s tým chceš pracovať zrejme ako s maticou, tak musíš mať rovnaký počet riadkov v každom stĺpci.
|
|||
03-06-2013, 20:28
Príspevok: #3
|
|||
|
|||
tady ukázka: http://www.uloz.to/xUr2YTv/ukazka-xlsx ......nn nechci to jako matici....nevím jestli se dá nějak hromadně nahrazovat v excelu, ale já bych byl nejradši pokud bych na excel nemusel vůbec sahat. Protože by bylo nejlepší naměřit, nechat to projít programem a šlus. Ale uvidíme
![]() |
|||
03-07-2013, 11:26
Príspevok: #4
|
|||
|
|||
tak jsem to nakonec vyřešil tak, že vím, že vstupní moment nepůjde určitě nad 10 takže beru hodnoty menší než 10 a vypadá to, že to funguje
![]() |
|||
03-18-2013, 22:01
Príspevok: #5
|
|||
|
|||
Otazka je co tie data co obsahuju NaN ? Mozno by to chcelo ich odstranit uplne z matice, co v matlabe asi nepojde moc... ale mozno ak ovladate javu tak by mohla pomoct, len neviem ako to pri takom mnozstve dat bude zo zdrojmi (pamatou), ale tak snad to zvladne
![]() Kód: excel = xlsread('ukazka.xlsx'); potom existuje napr. aj metoda isNan()... napr. pre pole(14562,7).isNaN() vrati 1 |
|||
|